matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!!!!!! Dane są zdarzenia
asiek78:
A,B ⊂Ω, takie, że P(B)=7/9, P(A∩B)=2/9. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia B\A.
1 maj 12:49
Tomek:
P(B)−P(B\A)=P(A∩B) 7/9−P(B\A)=2/9 P(B\A)=5/9
1 maj 15:31