Rozwiąż równanie
annna: Rozwiąż równanie: (5+2x)(7−4x)=(4x−3)(3x+3)
30 kwi 23:15
Atar1x: Wymnórz, przerzuć na jedną stronę zredukuj i otrzymasz max równanie kwadratowe

powodzenia
30 kwi 23:17
annna: tak wiem, ale wychodzi dość dziwne rozwiązanie
1 maj 00:26
Dominik: | | −9 + √3601 | | −9 − √3601 | |
prawidlowa odp: x = |
| ∨ x = |
| . |
| | 40 | | 40 | |
1 maj 00:32
annna: mi też tak wyszło, ale nie jestem pewna trochę dziwny wynik. A w mianowniku nie powinno czasem
być −40
1 maj 00:51
annna: Rozwiąż równanie: (5+2x)(7−4x)=(4x−3)(3x+3)
1 maj 23:59
Dominik: podalem ci juz prawidlowe odpowiedzi.
2 maj 00:00
2 maj 00:00
annna: TAK, DZIĘKUJE. ALE NAUCZYCIELKA TWIERDZI,ŻE TO JEST ŹLE.
2 maj 00:03
Dominik: to niech nauczycielka pokaze ci rozwiazanie i przepisz je tutaj − jestem ciekaw co niektorzy
nauczyciele potrafia wymyslic. ew. zle przepisalas.
2 maj 00:07
annna: nie na pewno nie przepisałam źle, bo też mi wyszedł taki wynik jak tobie.
2 maj 00:43