BŁAGAM POMÓZCIE
JUSTYNA: BŁAGAM O POMOC
1). NASZKICUJ WYKRES CIĄGU (a,,),JEŚLI DANY JEST WYRAZ OGÓLNY TEGO CIĄGU:
a). a,,=−3
b). a,,=−n+7
2). KTÓRE WYRAZY CIĄGU (a,,) SA UJEMNE ,JEŚLI:
a,,=−n2+10n+11
3). ZNAJDŹ TRZYNASTY WYRAZ CIĄGU ARYTMETYCZNEGO,JEŚLI:
a,,=−1 r=3
4). WYZNACZ PIERWSZY WYRAZ CIĄGU ARYTMETYCZNEGO,MAJĄC DANE:
a22=−92, r=−3
5). WYZNACZ RÓŻNICE r CIĄGU ARYTMETYCZNEGO,MAJĄC DANE:
a1=7, a29=133
30 kwi 20:41
Nienor: 1. Umiesz rysować funkcję

No to rysujesz funkcją, która ma wzór a
n=−3, a w dziedzinie tylko
liczby naturalne.
2.
−n
2+10n+11<0
n
2−10n−11>0
(n−11)(n+1)>0
n=11 v n=−1 ∉ ℕ
n>11
3.
a
n=−1+3n−3=3n−4
wstawić n=13
30 kwi 20:49
JUSTYNA: dziękuje slicznie
30 kwi 21:20