matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy.
Rudaa:
Liczba log
5
250 jest równa: A. 1 + log
5
25 B. 1 + log
5
10 C. 2 + log
5
10 D. 2 + log
5
50
30 kwi 18:56
bezendu:
c) 2+log
5
10
30 kwi 18:59
Atar1x:
c. bo 2= log
5
25 ⇒ log
5
25 + log
5
10 = log
5
(25*10)= log
5
250
30 kwi 19:00