matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Miejsce zerowe.
Rudaa:
Funkcja f(x) = (m−3)x−1 nie ma miejsc zerowych dla: A. m<3 B. m=3 C. m>3 D.m≠3
30 kwi 18:47
Izolda:
B. m=3, bo f(x)= ( 3−3)x−1 ⇒ f(x)= −1, czyli jest stała
30 kwi 18:51
Rudaa:
Dzięki wielkie
30 kwi 18:53