matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak wyznaczyć ''a''
stefan:
|1 − 3a|
√
a
2
+ 1
= 2
√
2
30 kwi 15:17
Nienor:
|1−3a|
=2
√
2
√
a
2
+1
|1−3a|=2
√
2a
2
+2
1−6a+9a
2
=4(2a
2
+2) a
2
−6a−7=0 (a−7)(a+1)=0 a=7 ∨ a=−1
30 kwi 15:19
stefan:
dzięki
30 kwi 15:25
Nienor:
30 kwi 15:26