log
Alaila: log
5 80 − 2 log
5 4 =

co się tutaj dzieje z tą 2
30 kwi 14:35
asdf: cloga(b) = loga(bc)
3log4(5) = log4(53)
30 kwi 14:38
Alaila: ooo dzięki
30 kwi 14:38
asdf: a założenia:
a, b > 0
a ≠ 1
30 kwi 14:39
Alaila: reszte wiem jak zrobić tylko nie pamiętamał co się z tą 2 dzieje...
30 kwi 14:41
Anka: U CIebie będzie więc:
log
580 − log
54
2 =
log
580 − log
516 =
log
55 = 1
30 kwi 14:41
Alaila: no dzięki dzięki

5 lat nie robiłam zadań z matmy xD bratu pomagam
30 kwi 14:42
gorg18: log5 80 − 2 log5 4 =
log5 80 − log5 42 =
log5 80 − log5 16 =
log5 8016 =
log5 5 =
5x = 5
x = 1
30 kwi 14:43