Matura to Bzdura ?!! >>??
Kipic: Trudne prawdopodobienstwo
Oblicz prawdopodobienstwo tego ze w trzech rzutach symetryczna kostka do gry suma kwadratow
liczb uzyskanych ozek bedzie podzielna przez 5.
Ω=6*6*6 = 6
3
kurcze ale co z reszta w odpowiedziach jest ze
lAl=3!*2*3 + 1 ale niemam pojecia skad co sie wzielo prosze o wytlumacznie bo kompletna pustke
mam .
Zgóry dzięki za pomoc
30 kwi 12:33
123: Wypisz sobie wszystkie możliwości, nie jest ich dużo
30 kwi 12:35
123: ZNaczy wpisz wszystkie trójki bo mozliwosci wyjdzie sporo
30 kwi 12:35
Technik:
| | | | | |
A= | * | .... mi się wydaję, że powinno być tak  |
| | | |
30 kwi 12:37
Kipic: @123 ale ja nie mam pojecia o co chodzi z tym ze suma kwadratow liczb uzyskanych oczek bedzie
podzielna przez 5 nie potrafie sobie tego wyobrazic jedyne co mi swita to
a
2+b
2+c
2:5=C
czyli ze C to wyjdzie ladna calkowita liczba
a b i c to sa rzuty ale nie umiem tego sobie wyobrazic
30 kwi 12:37
Kipic: Siema Technik
to za malo
30 kwi 12:38
123: Chodzi o to zeby suma kwadratow uzyskanych lcizb dzielila sie przez 5 bez reszty.
Czyli beda to np {5,5,5}, {5,2,4}
30 kwi 12:38
123: Po zsumowaniu kwadratow ostatnia cyfra musi byc 0 albo 5
30 kwi 12:39
Technik: Cześć Kipic

a jak jest odpowiedź to może zaraz przekształcimy co nie co
30 kwi 12:39
30 kwi 12:40
Kipic: w odpowiedziach to jest lAl=3!*2*3 + 1 ale ja nie rozumiem skad oni to wzieli

wogule tutaj
sa same dziwne odpowiedzi

Jakis Tajwan albo filozof dawal te odpowiedzi
30 kwi 12:41
Kipic: I jak tam Technik przygotowania do Matury

ostatni tydzien zostal hehe czas teraz tylko sobie
poprzypominac
30 kwi 12:41
Technik: a jakoś idzie ale im więcej się robi tym większe gafy

a Tobie

ja zaczynam przypominać
sobie słówka z angielskiego
30 kwi 12:43
Technik: @Kipic a jak tam świadectwo

z paskiem
30 kwi 12:48
Kipic: @Technik ja wlasnie do tej pory napierdzielalem slowka z kasiazki z angielskiego LONGMANA
i z polaka ten syf na mature ustna z polskiego .

No to prawda im wiecej tym si bardziej
miesza
30 kwi 12:49
Technik: Ja też powtarzałam wszystkie słówka ale lepiej zwróć szczególną uwagę na zwroty jakie masz w
każdym dziale

ja oprócz tego
http://www.ang.pl/ i powinno być ok
30 kwi 12:51
Kipic: @Technik ta ja i czerwony pasek hahahahahah
srednia 3,88 zachowanie bardzo dobre z tego 2 z polaka

hehe jedynie lepsze oceny
to z matmy, fizy, infy, chemii i anglika reszta przedmiotow mnie nie interesowala jakos

a u Cb
30 kwi 12:52
Kipic: @ Technik na tym forum fajnie sa opisane przedimki ktore badzo czesto sie myla
30 kwi 12:53
Technik: ja miałem 5,08 i piękną 2 z chemii

ale trójki żadnej

zachowanie też bardzo dobre
30 kwi 12:53
Technik: też korzystaj i pochłaniaj
30 kwi 12:54
Technik: ja na świadectwie miałem 22 przedmioty nie wiem ile TY miałeś
30 kwi 12:54
30 kwi 12:57
Kipic: @Technik to "NIEMA LIPY" Gratulacje 5.08 to bardzo dobry wynik zwlaszcza ze ty nie miales tylko
tych przedmiotow co w liceum sa ale jeszcze te zawodowe wiec wiecej nauki jakby nie patrzec i
to o wiele boi egzamin ten koncowy tez macie ,Ja z Chemii prawie 6 miałem

ale konkrursu
szkolnego na koniec roku nie wygralem i oblizalem sie smakiem

ale ja i wiekszosc
maturzystow ktorych znam wyszli z zalozenia po co sie starac z innych przedmiotow jak i z tych
co na politechnike sa skoro i tak punktow dodatkowych rekrutacyjnych nie bedzie
30 kwi 12:58
Kipic: ja 17
30 kwi 12:58
Technik:
egzamin zawodowy się zda po maturze mam cały miesiąc na powtórzenie

jak przejdę część
testową to praktyczny to już nie problem

a na teście jest dużó pytań z przedsiębiorczości
więc nie jest tak źle
30 kwi 13:02
Technik: @Kipic i co wiesz na co już idziesz

Automatyka i Robotyka czy Mechatronika na pwr
30 kwi 13:03
Kipic: @Technik wymieklem poniewaz oba kierunki sa dosyc dobre , szczerze pojecia nie mam .
A Ty juz wybrales

czy tez nie wiesz za bardzo
Ale jakbym mial wybrac teraz to bardziej na automatyke i robotyke wydzial elektryczny , jesli
by mne oczywiscie przyjeli
30 kwi 13:06
Technik:
Ja jednak fizyka techniczna

ale Wojskowa Akademia Techniczna wystarczy mi znajomość
elektroniki z poziomu szkoły średniej

oczywiście jak zdobędę tytuł Technika

to już
wtedy będę zadowolony
30 kwi 13:09
Kipic: @Technik to jednak juz nie politechnika , a skad taki nagly zmian planow
30 kwi 13:10
Technik: a tak jakoś bardziej fizyka mnie ciągnie

na boku też rozważałem fizykę ale była na drugim
planie a teraz już na pierwszym

na pwr też można studiować fizykę techniczną
30 kwi 13:14
Kipic: to na Pwr najlepiej isc "Nie ma Lipy"
30 kwi 13:16
Technik: ale chyba mechatronika jest bardziej prestiżowa niż AiR

Mechatronika to taki mix mechaniki,
informatyki,elektroniki i wielu innych a na AiR raczej skupiasz się na elektronice chyba w
mniejszym stopniu na mechanice tam są przeważnie układy sterowania
30 kwi 13:17
Technik: ''Nie ma Lipy'' pokazał co potrafi w sobotę

WAT też jest fajny studia wojskowe
30 kwi 13:18
Kipic: @Technik wsumie to była walka bez walki a czekalem az do polnocy zeby ja obejzec na zywca
wszytskie wczesnijesze walki ogladalem siedzac a jak Ozdoba zaczal biegac wokol Burneiki i
ciagle odskakujac i bedac ciagle upominanym przez arbitra to chodzilem z nerwow i dygalem sie
ze dgo zdyskwalifikuja . Ale jak dla mnie to Ozdoba wygral dostal 2 mega strzaly za jednym to
o 360 stopni sie przewrocil i nadal walczyl a jak go Burneika wgniotl w siatke to Ozdoba dalej
walzyl nawet gdy Burneika mu wsadzil palec do oka hahahaha i malo co mu przy tej siatce rek
nie urwal poza tym Ozdoba dostal wiele uderzen wtedy od Burneik iw brzuch i nie blokowal tych
ciosow tylko wtedy tłukł Buyrneike w twarz wiec Ozdoba jest twardy nie ma co

Dla mnie to on
zwyciezyl
30 kwi 13:27
Technik: dla mnie też

koks nic nie pokazał

nie oglądam TV ale walkę chciałem zobaczyć a tu
''lipa''
30 kwi 13:30
Kipic: w MMA 4 bedzie walka Koniowal vs Ozdoba na 100%
30 kwi 13:32
Technik: i jeszcze Koksu vs Adam Małysz

koks dostanie z narty to będzie koniec
30 kwi 13:33
Kipic: Ale i tak jak dla mnie najlepszy bedzie Pudzian niedosc ze byk kulturysta to ma mega sile i
mega uderzenie jak to bob sapp powiedzial to jeszcze teraz zbliza sie coraz bardziej do
wymiatania ciekawe z kim bedzie walczyc w pazdzierniku chcialbym zeby z tym co wtedy mial
walczyc zyli z tym tez strongmenem z Legnicy . niezle dwaj stongmeni i mega uderzenia
30 kwi 13:36
Eta:
Hej
Maturzyści ...do pracy ! matura ... tuż,tuż
30 kwi 13:39
Technik: dla mnie najlepszy jest khalidov

Pudzian I koksu to worki sterydów w życiu na ''sucho'' nie
wypracowali by takiej masy mięśniowej nawet jedząc ''stejki''
30 kwi 13:39
Kipic: @Eta ma racje musimy trzaskac zadanka

matura za 7 dni wkoncu
30 kwi 13:41
Technik: dobra ja idę powtarzać materiał cześć i powodzenia na fizyce
30 kwi 13:42
Kipic: Narka dzięki i nawzajem

napewno sie przyda
30 kwi 13:43
Mila:
Ω=6
3
A− suma kwadratow uzyskanych oczek bedzie podzielna przez 5.
(5,5,5) 1 możliwość [ 5/(5
2+5
2+5
2)]
Pozostałe liczby oczek podzielimy na dwa zbiory:
X={1,4,6} w każdym przypadku kwadrat liczby dzieli się przez 5 z resztą 1.
(1
2=1, 1:5=0 +r.1
4
2=16=3*5+1
6
2=36=7*5+1}
Y={2,3} w każdym przypadku kwadrat liczby dzieli się przez 5 z resztą 4
tworzymy trójki:
(5,x,y) gdzie x∊{1,4,6}, y∊{2,3} [reszta 0+ reszta1 +reszta 4=5]
3! dlatego, że permutujemy 3 elementy
łącznie :
|A|=1+3*2*6=37
30 kwi 16:00
bysztszak: łatwe
30 kwi 16:01
30 kwi 16:05
Mila:
30 kwi 16:25