aaaa
Prosiałke: | | 4 | | 4 | |
|y|= |
| to jest to samo co y=| |
| |  ? |
| | x | | x | |
Dobrze to rozumiem?
30 kwi 10:41
Dziabong: A nie możesz tego wziąć z definicji?
y ∊ (−
∞, 0) y ∊ <0, +
∞)
Dobrze myślę?
30 kwi 11:01
Kipic: tak
30 kwi 11:02
ICSP: a skąd wam 0 się wzięło w y ?
30 kwi 11:04
Prosiałke: Dziabong dziedzina.
30 kwi 11:13
pigor: ..., otóż, z def. wartości bezwzględnej x ≥0 , ale x≠0,
czyli
x>0, więc
|y|=4x i x>0 ⇔ (y=
4x i y>0 i x >0)
lub (y= −
4x i y<0 i x >0). ...
30 kwi 11:21
pigor: ..., a więc nie jest to wykres funkcji tylko zbiór punktów
w III i IV ćwiartce
{ (x,y)∊R2 : y= ± 4x ∧ x>0 ∧ y>0 } . ...
30 kwi 11:28
Prosiałke: | | 4 | |
Ale można to sobie zrobić tak jak ja czyli. y= |
| . |
| | x | |
| | 4 | |
Jeśli |y| to |f(x)| czyli dochodzę do tego, że y=| |
| |  |
| | x | |
Uwzględniając jeszcze dziedzine. D∊R\{0}.
30 kwi 11:29
pigor: ..., niestety są to tylko "twoje" bzdety − profanacja itp.
30 kwi 11:39
Prosiałke: Aha. Teraz widze różnice. pigor to będzie funkcja bo nie jest określone dla jakich liczb ( N
czy C) tylko dla R.
30 kwi 11:44
Prosiałke: I to jest I i IV ćwiartka.
30 kwi 11:44
pigor: ,... przepraszam no jasne, "widziałem" I i IV ćwiartkę, a napisałem bzdety III i IV , a więc
czas na mnie , aby "wyjść" z forum na powietrze . ...
30 kwi 12:54