Nie mam pojęcia jak podejść do tego zadania
sos: Przekrój osiowy stożka opisanego na kul o promieniu R jest trójkątem prostokątnym. Oblicz
objętość stożka
29 kwi 22:51
Tomek: | | (7+5√2)R3π | |
masz odp do tego  bo mi wyszło |
| , ale nie jestem tego do końca pewien..  |
| | 3 | |
29 kwi 23:06
Eta:

R−−− dł. promienia kuli
|DC|= H
st= R+R
√2= R(
√2+1)=r
st
| | 1 | | π | | π | | πR3 | |
V= |
| πr2*H= |
| r3 = |
| (R(√2+1)3= ... = |
| (7+5√2) |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | |
29 kwi 23:27
sos: Nie mam odpowiedzi niestety
29 kwi 23:39