matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź "a" w funkcji.
Karolex:
Jeżeli funkcja f(x)=x
2
+ax+10 jest rosnąca w przedziale <4,+
∞
), wyznacz a. Bardzo prszę o pomoc
29 kwi 22:37
Tomek:
wyznacz pierwszą współrzędną wierzchołka:
−b
p=
2a
−a
p=
=4
2
−a=8 a=−8
29 kwi 22:40