matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Matfizołka:
Sprawdź czy podane równości są tożsamościami trygonometrycznymi.
2
− 1 = 1 + 2tg
2
α
cos
2
α
29 kwi 22:36
Saizou :
zrób założenia i
2
L=
−1=
cos
2
x
2
cos
2
x
=
−
=
cos
2
x
cos
2
x
2*1−cos
2
x
=
cos
2
x
2(sin
2
x+cos
2
x)−cos
2
x
=
cos
2
x
2sin
2
x+2cos
2
x−cos
2
x
=
cos
2
x
2sin
2
x+cos
2
x
=
cos
2
x
sinx
cos
2
x
2(
)
2
+
=
cosx
cos
2
x
2*tg
2
x+1
29 kwi 22:39
Matfizołka:
Dziękuje za pomoc
29 kwi 22:45