matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
sos:
Wykaż że log
3
15 = log
2
5 * log
3
4 * log
4
2 +1
29 kwi 22:34
Eta:
log
3
5
1
P=
*log
3
2
2
*
+1=
log
3
2
2
log
3
5
1
=
*2log
3
2*
+log
3
3=log
3
5+log
3
3= log
3
(5*3)= log
3
15= L
log
3
2
2
29 kwi 22:45