matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkty a i b należą do wykresu funkcji. Oblicz a i b
grzegorz:
punkty A i B należą do wykresu funkcji f.Oblicz a i b . f(x)=4
x
,A(
3
2
,a),B(b,
1
16
)
29 kwi 22:32
Mila:
f(x)=4
x
A) a=4
3
2
⇔a=
√
4
3
=8
1
B) 4
b
=
16
4
b
=4
−2
b=−2
29 kwi 23:53
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/201540.html
29 kwi 23:54