zbior i jego elementy
mama: Witam miło



! prosze o pomoc jeśli można :
Taka jest tresc zadania : podaj elementy nastepujacych zbiorów
a) A=(x: x jest imieniem ucznia twojej klasy)
b) B=(x: jest pierwiastkiem trzeciego stopnia z liczby naturalnej mniejszej od 400)
c) C=(x: jest kwadratem liczby naturalnej mniejszej od 20)
d) D=(x: jest liczbą przeciwną do jednocyfrowej liczby naturalnej nieparzystej)
14 wrz 19:36
fdg:
12 wrz 19:22
Basia:
A= {Asia, Kasia, Janek .....}
trzeba wypisać imiona uczniów tej klasy
jeżeli jest dwóch (trzech itd) Janków wypisać tylko raz
B = {3√0, 3√1, 3√2................,3√399}
C = {02,12,22,.................,192}
D = {−1;−3;−5;−7;−9}
12 wrz 19:28