WITAM WSZYSTKICH MAM PROBLEMY Z MATEMATYKA PROSZE P
JUSTYNA: 1. DANE SĄ WIELOMIANY: W(x)=3x
2−2, P(X)=x
2−1, G(x)=4x
2−3x+1 wykonaj działania a) P(x) −<G(x)
− w(x)> b) P(x). G(x).
2.ROZWIĄŻ RÓWNANIA:
a) (2x
2−x−1)(x+3)=0
b) x
3−3x
2+4x−12=0
c) x
4=−4x
2−4x
3
3. ROZWIĄŻ RÓWNANIA:
29 kwi 21:28
123: A co dodawac,odejmowac czy mnozyc nie umiesz?
29 kwi 21:28
29 kwi 21:34
JUSTYNA: TO NIE JEST TAKIE PROSTE JAK CI SIĘ ZDAJE 123
29 kwi 22:09
JUSTYNA: 1. DANE SĄ WIELOMIANY: W(x)=3x2−2, P(X)=x2−1, G(x)=4x2−3x+1 wykonaj działania a) P(x) −<G(x) −
w(x)> b) P(x). G(x).
2.ROZWIĄŻ RÓWNANIA:
a) (2x2−x−1)(x+3)=0
b) x3−3x2+4x−12=0
c) x4=−4x2−4x3
29 kwi 22:30