matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek prawdopodobieństwa
sklodo94:
Wykaż,ze jeśli P(A)=0,5 oraz P(B) = 0,7 to P(A∩B)>=0,2
29 kwi 21:07
Nienor:
P(A∪B)≤1 P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B) 1≥P(A)+P(B)−P(A∩B) 1≥0,5+0,7−P(A∩B) −0,2≥−P(A∩B) 0,2≤P(A∩B)
29 kwi 21:16
sklodo94:
Dzięki
29 kwi 21:32