Przeksztalc wzor funkcji
ala: | | 2 − x | |
Określ ZW funkcji F(x)= |
| |
| | x+ 5 | |
29 kwi 20:35
ala: jak to nalezy zrobic?
29 kwi 20:35
Prosiałke: Dla funkcji wymiernej zbiorem wartości jest x∊R\{jego asymptota pozioma}
| | c | |
Wzór na asymtote poziomą to |
| |
| | a | |
29 kwi 20:38
Prosiałke: | | ax+b | |
Dla wzoru funkcji y= |
| |
| | cx+d | |
29 kwi 20:39
Prosiałke: Zawsze możesz określić asymptote upraszczając wzór do postaci kanonicznej.
y={a}{x−p}+q, gdzie q jest jej asymptotą poziomą.
29 kwi 20:41