narysuj wykres funkcji
werka:
29 kwi 20:17
Prosiałke: Wyznacz dziedzinę, a potem sprawdź co jaką masz część wspólną tego ułamka.
29 kwi 20:18
Prosiałke: Albo napiszę Ci. D: x∊R\{2}
Się skróci.
f(x)=−3
29 kwi 20:19
werka: dzięki
29 kwi 20:21
Technik: prosiałke nic się nie skróci
| | −3x+6 | | −3(x−2) | | 6 | |
f(x)= |
| = |
| =−3+ |
| |
| | x−2 | | x−2 | | x−2 | |
29 kwi 20:22
Prosiałke: Technik co to za wyższa matematyka?
29 kwi 20:24
29 kwi 20:25
Technik:
29 kwi 20:26
Dziabong: Technik za bardzo kombinuje
29 kwi 20:26
Technik: im mniej do matury tym takie gafy robię że szok
29 kwi 20:28
Dziabong: No właśnie, patrze na twoje dwie ostatnie odpowiedzi i wszystkie z gafami
29 kwi 20:29
werka: to które jest dobrze?
29 kwi 20:30
Dominik: pociesze sie, ja tez ostatnio coraz gorzej licze. do matury chyba nie bede umial zadnego
zadania zrobic.
29 kwi 20:30
Dominik: prosialke dobrze rozwiazal
29 kwi 20:31
Dominik: + pamietaj o dziedzinie
29 kwi 20:31
Dziabong: Odpowiedz @Prosiałke jest poprawna.
Rysujesz wykres funkcji na y= −3, i w momencie gdy jest ona na x =2 dajesz kółko otwarte.
29 kwi 20:31
Technik: ja tu chciałem ładnie asymptotę wyznaczyć a tu lipa
29 kwi 20:32