zal
angelok: rozloz na czynniki wielomian w(x)= x4+64
29 kwi 16:40
wielomian:
(x2+8)2−16x
(x2+8)2−4x2
(x2−4x+8)(x2+4x+8)
dokończ sama
29 kwi 16:43
Dominik: W(x) = x4 + 16x2 + 64 − 16x2 = (x2 + 8)2 − 16x2 = (x2 − 4x + 8)(x2 + 4x + 8)
29 kwi 16:43
Saizou : x4+64=
x4+82=
(x2)2+82=
(x2+8)2−2*8*x2=
(x2+8)2−16x2=
(x2+8)2−(4x)2=
(x2−4x+8)(x2+4x+8)
29 kwi 16:43
Dominik:
29 kwi 16:45
zombi: (x2−8i)(x2+8i)
29 kwi 16:47
Saizou : liczby zespolone nie obowiązują na maturze
29 kwi 16:48
bezendu: @zombie a Ty co w zespolone się bawisz
29 kwi 16:48
Dominik: raczej chodzi o rozlozenie w rzeczywistych
29 kwi 16:48