matematykaszkolna.pl
xd lemon: Zad. 2. Żona i mąż mają razem 56 lat. Ile lat może mieć każde z nich, jeśli wiadomo, że mąż jest starszy od żony, która ma nie mniej niż 25 lat. Rozwiązanie przedstaw w tabelce. Zad. 3. Kuba i Krzyś mają łącznie 40 złotówek. Ile złotówek może mieć każdy z chłopców, jeśli wiadomo, że Kuba ma ich mniej niż Krzyś? Rozwiązanie przedstaw w tabelce. W zadaniach 4 – 12 oznacz literami x i y wielkości wymienione w podkreślonym pytaniu, a następnie ułóż równanie odpowiadające treści zadania Zad. 4 Listwa podłogowa długości 3 metrów składa się z dwóch kawałków. Jaka jest długość każdej części listwy? Zad. 5. Jakie są wymiary prostokąta, jeśli jego obwód jest równy 16 cm? Zad. 6. Małgosia kupiła 5 kg jabłek i 3 kg gruszek? Za owoce zapłaciła 19 zł. Ile kosztował jeden kilogram jabłek, a ile gruszek? Zad. 7. Kasia zbiera pięciozłotówki i dziesięciozłotówki. Ile ma monet każdego rodzaju, jeśli ich łączna wartość wynosi 135 zł? Zad. 8. Dwa samochody, pierwszy o ładowności dwóch ton, a drugi o ładowności czterech ton, przewiozły łącznie 48 ton węgla. Ile kursów zrobił każdy z samochodów? Zad. 9. Jacek jest o 7 lat starszy od Ewy. Ile lat ma Ewa a ile Jacek? Zad. 10. Jakie wymiary ma prostokąt, jeśli wiadomo, że szerokość jest o 1 cm mniejsza od długości? Zad. 11. Babcia jest sześć razy starsza od wnuczka. Ile lat ma babcia a ile wnuczek? Zad. 12. Drzewo jest trzy razy niższe od wieży. Jaką wysokość ma drzewo a jaką wieża?
29 kwi 15:25
lemon: pomocy
29 kwi 15:26
bezendu: nic nie potrafisz zrobić nawet jednego zadania
29 kwi 15:27
lemon: umiem tak średnio ale nie chce mi sie robić
29 kwi 15:29
lemon: jutro mam poprawe z chemi
Kejt: ...
bezendu: no to mi też nie chcę się robić i wątpię czy po Twojej wypowiedzi ktoś tknie te zadnia emotka
29 kwi 15:30
camus: jak miło, że ci się nie chce robić i chcesz, byśmy to zrobili za ciebie; poczekaj chwilkę, już ci piszę rozwiązanka
29 kwi 15:30
Kejt: "nie chce mi się robić" a nam ma się chcieć? My tu pomagamy w zadaniach, a nie odwalamy za kogoś pracę domową, bo jemu "nie chce się robić". Cud, że Ci się będzie to chciało do zeszytu przepisać..
29 kwi 15:31
Kejt: a ja mam maturę za tydzień, i co?
29 kwi 15:32
bezendu: no to przygotuj się też na poprawkę z matematyki emotka
29 kwi 15:33
Kejt:
29 kwi 15:33
bezendu: @Kejt jak tam przygotowania dawno Cię nie widziałem na forum emotka
29 kwi 15:34
Kejt: aa..bo egzamin dyplomowy miałam i obronę (na tytuł plastyka) nauki było od groma i nie miałam kiedy. A teraz robię sobie po kolei zadania na rozszerzenie z różnych działów, ale niestety albo w tej książce, którą mam jest mnóstwo błędów albo zgłupiałam do reszty. Zostały mi oprócz matmy dwie książki do przeczytania i prezentacja na ustną + powtórka z angielskiego(ale tym to się najmniej przejmuję). Najgorszy ten polski..
29 kwi 15:38
bezendu: Zdajesz angielski podstawę czy rozszerzenie
29 kwi 15:39
Kejt: rozszerzenie emotka jak wypracowanie (recenzja, opowiadanie itd.) to spokojnie napiszę.. tak ta gramatyka..to jakaś masakra na rozszerzeniu.
29 kwi 15:40
bezendu: jeden błąd i lipa niestety emotka ale jakoś dasz radę emotka
29 kwi 15:40
Kejt: no pewnie.. kto inny jak nie ja? po egzaminie ustnym z historii sztuki wszystko jest proste..
29 kwi 15:43
bezendu: Historia−paskuda emotka Ja mam jeszcze ponad rok emotka
29 kwi 15:48
Kejt: nom..4 wielkie segregatory zagadnień do nauczenia.. ale przynajmniej świadectwo w miarę przyzwoite..bez żadnej trói
29 kwi 15:58
bezendu: a z paskiem
29 kwi 15:59
Kejt: oczywiście.. mam średnią 5,25 mogłaby być wyższa, ale jeden z nauczycieli mnie wystawił..
29 kwi 16:00
bezendu: To gratulację emotka
29 kwi 16:00
Kejt: dziękuję a Ty się już coś przygotowujesz?
29 kwi 16:01
bezendu: Tak z angielskiego chodzę na dodatkowe zajęcia, a z matematyki zacząłem jakiś czas temu robić zbiór Andrzeja Kiełbasy emotka
29 kwi 16:05
Kejt: no to ładnie, ładnie..grunt to nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę..tak jak ja
29 kwi 16:07
bezendu: Ale Ty miałaś w lo matematykę roz więc miałaś łatwiej emotka
29 kwi 16:10
Kejt: nie, nie miałam jako takiej.. tylko podstawę i to w tragicznym stanie. skończyłam Liceum Plastyczne.
29 kwi 16:11
bezendu: To teraz na ASP
29 kwi 16:14
Kejt: w życiu..nie wytrzymam dłużej z ludźmi, którzy jak mówię "wzór skróconego mnożenia" to wielkie oczy robią.. na polibudę idę mój mózg pragnie matmy.
29 kwi 16:15
bezendu:
29 kwi 16:16