zzz
Prosiałke: Co z tym zrobić:
Doszedłem do postaci 32x+2+32x+4=36*10
Do dalej? Jak rozłożyć tą 10?
29 kwi 13:28
Nienor: 10 = 3log310
29 kwi 13:29
Prosiałke: heh. Fakt.

Dzięki.
29 kwi 13:30
Kejt:
3
2x*3
2+3
2x*3
4=3
6*10
3
2x(3
2+3
4)=3
6*10 /:(3
2+3
4)
dalej sobie poradzisz?
29 kwi 13:30
Prosiałke: Ale jak dalej to rozwiązać? XD
29 kwi 13:31
Kejt:
3
2x=3
6*3
−2
3
2x=3
4
2x=4
x=2
29 kwi 13:33
Prosiałke: Czy 4x = log3 10 to log3 4x3 = log3 10?
29 kwi 13:33
Prosiałke: | | √10 | |
Odpowiedź mi wyszła |
| . xD |
| | 2 | |
29 kwi 13:35
Prosiałke: Heh Kejt dobry.

Dzięki za pomoc w rozwiązaniu.
29 kwi 13:39
Kejt: ejej.. jestem dziewczyną
29 kwi 13:40
Nienor: 4x = log310 ⇔ log334x = log310
29 kwi 13:42
Prosiałke: To jesteś dobra. xD Bardzo dobra. xD Dziękować.
29 kwi 13:47