matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkA
tomcio:
Jak rozwiążesz taką całkę ?
cos
2
x
1
∫
= wg. mnie = ∫1dx+∫
dx=x−ctgx+C
cos
2
xsin
2
x
sin
2
x
29 kwi 13:22
tomcio:
dobrze
29 kwi 13:25
ej?:
1
poczekaj, cos
2
x sie skróci chyba, i zostanie ∫
czyli − ctgx + C∫
sin
2
x
29 kwi 13:26
tomcio:
no tak ... ( brak uwagi .... ) dziękuję
29 kwi 13:45