matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ważne
fajny 1234:
Oblicz a1 i q ciągu geometrycznego mając dane a2=6 a4=24. znajdź wzór ogólny,oblicz a10 i s6
29 kwi 13:19
123:
a
2
=a
1
*q a
4
=a
1
*q
3
Rozwiąż układ dalej sobie poradzisz(o ile zechcesz pomyslec...)
29 kwi 13:35