matmaa: Wiedzac ze alfa i beta sa miarami katow ostrych trojkata prostokatnego oraz
sin beta + cos beta = 6/5 oblicz wartosc cos alfa/cos beta +ctg beta...
Pomoze ktos

? Blagam
29 kwi 12:50
Dominik: zauwaz, ze cosα = sin(90o − α) = sinβ
29 kwi 12:56
matmaa: To wiem, ale co dalej? Wyliczyc ile to sin − cos i wyliczyc z tego oba?
29 kwi 13:05
Dominik: | sinβ | | sin2β + cos2β | | 1 | |
| + ctgβ = |
| = |
| |
| cosβ | | sinβcosβ | | sinβcosβ | |
wylicz wartosc sinβcosβ z danego rownania
29 kwi 13:10
matmaa: Dziekuje bardzo, a powiesz mi co z tym?
punkt A lezy na jednym ramieniu kata o mierze 60stopni w odleglosci 1dm od drugiego ramienia
tego kata .
Dlaczego wychodzi 5
√2
Bede bardzo wdzieczny
29 kwi 13:17
Dominik: ale co wychodzi 5√2?
29 kwi 13:19
zagubiony: tak...
29 kwi 14:10
zagubiony: tak jest w odpowiedziach
29 kwi 14:14