trygonometria
kokon: Uzasadnij, że jeżeli α jest kątem ostrym, to 1+ (sin α tgα)2 = tg 2α + cos2 α .
29 kwi 12:07
Kejt: co jest w nawiasie?
29 kwi 12:14
kokon: sin alfa razy tg alfa
29 kwi 12:22
kokon: dobra jeszcze raz!
1 +(sin α tg α)2 = tg2 α + cos2 α
29 kwi 12:23
Kaja: L=sin
2α+cos
2α+sin
2α*tg
2α=sin
2α+cos
2α+(1−cos
2α)*tg
2α=
| | sin2α | |
=sin2α+cos2α+tg2α−cos2α*tg2α=sin2α+cos2α+tg2α−cos2α* |
| = |
| | cos2α | |
=sin
2α+cos
2α+tg
2α−sin
2α=tg
2α+cos
2α=P
29 kwi 12:33
Kejt: tam są kwadraty.. a nie podwojone kąty? −.−
a ja się męczę.. zaraz zginiesz ^^
29 kwi 12:35
kokon: sorki, nie zauwazylem ze tak zapisał
29 kwi 12:37
kokon: dzięki
29 kwi 12:37