coś mi nie wychodzi ;/
Zygmunt:

α=30 =
12
dlaczego nie wychodzi 3
29 kwi 08:16
Jolanta : podaj tresc zadania z tego co napisałeś nie wyjdzie 3 tylko 2,5
29 kwi 09:05
Zygmunt: nie rozumiem przecież (4)2+(x)2=(5)2
29 kwi 09:16
Jolanta : ale dla takiego trójkata kat nie będzie miał 30 0
29 kwi 09:22
Zygmunt: dla trójkąta prostokatnego, prosze o pomoc
29 kwi 09:23
Jolanta : podaj treśc zadania
29 kwi 09:24
Zygmunt: jak to nie bedzie miał ?
nie rozumiem dlaczego mi tak wychodzi w trójkacie prostokątnym
a z twierdzenia pitagorasa wychodzi inaczej
29 kwi 09:26
Zygmunt: treśc zadania to : W trójkącie prostokątnym kąt α wynosi 30 stopni.Oblicz x
29 kwi 09:28
Jolanta : za mało danych,cos jeszcze musi być
29 kwi 09:29
Zygmunt: mam tylką tą treść i rysunek poglądowy
29 kwi 09:32
Jolanta : jakie masz dane na rysunku ?,to co jest u góry nie spełni warunków Trójkat egipski ma wymiary
3,4,5 ale wtedy kat nie będzie miał 30 0
29 kwi 09:35
Zygmunt: tak, teraz rozumiem

dzieki
29 kwi 09:40
Jolanta :
29 kwi 09:44