matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
ds:
Oblicz granicę: lim (n−2/n−5)
n
29 kwi 02:07
asdf:
z eulera:
3
lim ( ((1 +
)
n−5
)
n/(n−5)
) = e
3
n−5
29 kwi 02:23
asdf:
n−2 = n−2 − 3 + 3 = n − 5 + 3, dla jasności
29 kwi 02:23