matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
9. Wyznacz wszystkie pary liczb naturalnych spełniające równanie
rimi:
log
5
a+log
5
b=1
28 kwi 22:09
Dominik:
ab = 5 (a = 1 ∧ b = 5) ∨ (a = 5 ∧ b = 1)
28 kwi 22:11
rimi:
dzięki
28 kwi 22:16