10 zadań
UNKNOWN: 2.Długości boków równoległoboku wynoszą 6 cm oraz 1 dm. Kąt ostry ma miarę 600. Oblicz pole
równoległoboku.
3. Dany jest trójkąt ABC, w którym |BC| =42, miara kąta CAB jest równa 300, a miara kąta ABC
jest równa 450. Oblicz pole trójkąta ABC.
4. Oblicz pole kwadratu, którego przekątna jest o 4 cm dłuższa od boku.
5. Podstawy trapezu mają długość 6 cm i 12 cm. Miary kątów przy dłuższej podstawie wynoszą 300
i 450. Oblicz pole i obwód trapezu.
6. Oblicz sinα i tgα wiedząc, że cosα=23 i α jest kątem ostrym.
7. Oblicz dokładną wartość wyrażenia: sin200 ∙cos700 + cos 200 ∙sin 700 − tg100∙ tg800
8. Oblicz wartość wyrażenia W = |sin600 − 72| − 72
9 . Rozłóż wielomiany P(x) = x4 − 4 oraz W(x) = x3 − 2 x2 + 2x − 22 na czynniki. Podaj wspólny
pierwiastek tych wielomianów.
10. Wyznacz pierwiastki wielomianu W(x) = x3 – 7x2 – x + 7
11, Rozwiąż równanie x3 + 3x2 + x + 3 = 0
28 kwi 19:41
UNKNOWN: Proszę choć o częściową pomoc ...
28 kwi 19:42
123: Wklej jeszcze z 10 to na pewno dostaniesz gotowce
Czego nie rozumeisz np. w zad o numerze 2?
28 kwi 19:42