matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole rombu
xyz:
prosze o pomoc
pole rombu ABCD jest równe 20 cm
2
oblicz obwód jeżeli A=(3,5) i C=(1,1)
28 kwi 19:12
Eta:
|AC|=f=............. = 2
√
5
i S(2,3) −−− środek odcinka AC P= U|AC|*|BD|}{2} ⇒ |BD|=e= 4
√
5
e
2
+f
2
a
2
=
⇒ a=........ to Ob=4a=...........
4
28 kwi 19:25