matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz liczbe w postaci a +b √3, gdzie a i b sa liczbami calkowitymi
kjhgfd:
Zapisz liczbe w postaci a +b √3, gdzie a i b sa liczbami calkowitymi
2
2
√
3
−4
28 kwi 16:43
anulaa:
2
2
1
1
−
=
−
/* 2
√
3
2
√
3
4
√
3
2
= 2+(−
√
3
) tak być może?
28 kwi 16:51
Kejt:
https://matematykaszkolna.pl/forum/201278.html
28 kwi 16:52
xxx:
Doskonale w ten sposób można wykazac:
2
2
2
2=
=
−
= 1 −2 = −1
2−1
2
1
28 kwi 16:54
anulaa:
ehehem.
28 kwi 16:54
Kejt:
28 kwi 16:54