matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrugowanie parametru
slawo:
Witam! Jak wyrugowac parametr t?
x = −t
2
+ 2t; y = −t
3
+ 2t
2
Pozdrawiam!
28 kwi 15:53
Gosia:
y=t*x => t=y/x
28 kwi 15:54
slawo:
a jak do tego doszłas?
28 kwi 16:13