matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aaa
Prosiałke:
Wyznacz największą liczbę ujemną spełniającą równanie cosx − sinxtgx = 1
π
D: x≠
+2kπ
2
1
Rozwiązaniem jest cosx=1 i cosx=−
2
Ale czym jest największa liczba ujemna
? Jak mam ją pojąć?
28 kwi 14:41
Eta:
1
−5, −3, −
2
która z tych liczb jest największa? .. wiesz?
28 kwi 15:12
Prosiałke:
1
−
2
Aaaa. Rozumiem. Dzięki.
28 kwi 15:53
Eta:
28 kwi 15:56