matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość
DoNuśS:
Ile razy objętość czworościanu foremnego o krawędzi 6 cm jest większa od objętości czworościanu foremnego o krawędzi 1 cm
Jak to obliczyć? Pomożecie?
14 wrz 14:57
Grzechu:
V = {p}2 * a
3
/12. V1/V2 = a1
3
/a2
3
. V1/V2= 216/1
14 wrz 16:07