wartośc bez
Aloha: Dla x>2 wyrażenie |x+3| + |2−x| jest równe:
28 kwi 14:00
bezendu:
x+3+(−2+x)=x+3−2+x=2x+1
28 kwi 14:01
bezendu: albo dla wygody zamień sobie

|x+3|+|2−x|=|x+3|+|x−2|
x>2
x+3+x−2=2x+1
28 kwi 14:03
Krzysiek : To teraz pytanie [c[bezendu] dlaczego zamieniles |2−x| na |x−2| . Wytlumacz koledze /nce bo
moze nie wiedziec
28 kwi 14:34
bezendu: już odpowiadam

skorzystałem z własności wartości bezwzględnej
|x−y|=|y−x|
więc zgodnie z tym |2−x|=|x−2|
28 kwi 14:41
Krzysiek : I o to chodzilo
28 kwi 14:43
bezendu: mam nadzieje, że @Aloha to przeczyta
28 kwi 14:44