matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Leo:
rozwiąż równanie a) 4x
2
−(x−2)
2
=0
28 kwi 12:39
Kejt:
(2x−(x−2))(2x+x−2)=0 (2x−x+2)(3x−2)=0 (x+2)(3x−2)=0 dokończ
28 kwi 12:40
jikA:
4x
2
− (x − 2)
2
= 0 4x
2
= (x − 2)
2
2x = x − 2 ∨ 2x = −x + 2
2
x = −2 ∨ x =
3
28 kwi 12:42