matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ktoś pomoże w rozwiązaniu tego ?
Patryk:
znajdź wzór funkcji liniowej f wiedząc , że: f(−1)=2 i f(3)=−2
28 kwi 10:03
irena_1:
a*(−1)+b=2 a*3+b=−2 −a+b=2 3a+b=−2 a−b=−2 3a+b=−2 4a=−4 a=−1 1+b=2 b=1 f(x)=−x+1
28 kwi 10:08