matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
różniczka
28grzesiek28:
nie umiem tego zrobić : x'' −x' −3x=e
(
−t)+cos3t poratuje ktoś ?
27 kwi 22:58
28grzesiek28:
x'' − x' −3x= e
−t
+cos3t
27 kwi 22:59
Krzysiek:
a jak byś rozwiązał równanie jednorodne: x''−x'−3x=0 ?
27 kwi 23:06