matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja wzkadnicya
Ola:
Rozwiaz rownanie 2
x+3
− 2
x
= 112
14 wrz 13:50
imię lub nick:
2
x
*2
3
−2
x
=112 2
x
(2
3
−1)=112
112
2
x
=
7
2
x
=16 2
x
=2
4
⇒ x=4
14 wrz 14:06