matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
całka:
Hej
taka całka.. taki problem
x
2
∫
dx =
e
−2x
27 kwi 18:09
asdf:
x
2
∫
dx?
e
−2x
27 kwi 19:10
sprd:
przez czesci
27 kwi 19:14
Trivial:
x
2
= x
2
e
2x
e
−2x
x
2
e
2x
−2x
1
2
e
2x
2
1
4
e
2x
0
1
8
e
2x
x
2
1
1
1
∫
dx =
x
2
e
2x
−
xe
2x
+
e
2x
+ c
e
−2x
2
2
4
e
2x
=
(2x
2
−2x+1) + c.
4
27 kwi 20:59