matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie ogarniam
pierwszoklasistka :
sin2 40+sin 2 50+ sin2 60
27 kwi 16:42
Cusack:
nie zakładaj kilku tematów do tego samego zadania. I staraj się zapisywać poprawnie.
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
27 kwi 18:20
bysztszak:
sin50=cos40 sin
2
40+sin
2
50+sin
2
60=
√
3
=
sin
2
40+cos
2
40
+(
)
2
=
2
3
=
1
+
=1,75
4
27 kwi 18:37