rownania
j: obwut prostokonta jest ruwny 14 a sonsiednie boki rurznioł sie o 10
27 kwi 11:06
Patryk: ale napisane
27 kwi 11:08
pigor: ..., widze, rze chumor cie nieopószcza . . ...
27 kwi 11:08
Licealista_Theosh:
27 kwi 11:08
lemon: obliczcie to
27 kwi 11:10
Afr0: Nie, bo tworzysz już 6 tematów, a w każdym ktoś Ci mówi, że masz złe dane
27 kwi 11:26
PW: Pół obwodu (czyli suma długości sąsiednich boków) to zaledwie 7, więc nie mogą się te boki
różnić aż o 10. Jest to jak widać trudne do zrozumienia, więc podpowiem: długości boków to
liczby dodatnie. Jeżeli a−b=10, to a=10+b, więc a>10, wobec tego
a+b>10+b>10.
Nie może być więc a+b=7.
Teraz już na pewno nie rozumiesz.
27 kwi 15:25
kinga: może "j" nie wpisałał całości zadania.Zgadzam się z PW,ale dlaczego nic dalej nie wynika..
27 kwi 23:12
Mila:
No to kawa na ławę.
2a+2b=14, a>0 i b>0
a+b=7
a=b+10
b+10+b=7
2b=−3
| | −3 | |
b= |
| <0 nie spełnia warunków zadania, |
| | 2 | |
Brak rozwiązań.
28 kwi 00:38
bysztszak: pszeciesz to jest trol
nie karmcie trola
28 kwi 09:44
Matematyk /: Bystszak podpowiada, irz nie morzna zabic ptaka. Oturz sprawa jest fajna i krutka bie ma sie co
bac bo lóbiem tom strønke i jest fajna a wy nie jetsescie to muj kolega ze szkoly on fajny
jest mósicie sie z nim pøznać i nie bendzciecie na niego tak klnonć jak popżednio hehe czekam
na odp ps kto ødpowie?
11 paź 09:10