Loga
lena: Oblicz wartość wyrażenia:
log6 3 * log6 12 + (log6 2)2
Zrobiłam coś takiego:
log6 3 * (log6 2 + log6 6) + 2log6 2 =
log6 3 * (log6 2 + 1) + 2log6 2 =
log6 3 + log6 2 + log6 3 + 2log6 2 =
2log6 3 + 3log6 2 = ?
Dobrze kombinuję?
26 kwi 21:54
Afr0: log63 * (log62 + log66) + log262 =
log63 log62 + log63 + log262 =
log62(log63 + log62) + log63 =
log62 * log66 + log63 =
log62 + log63 =
log66 = 1
Może tak?
26 kwi 21:58
maciek: log63 * log612 + (log62)2 = log63 * (log63 + log64) + (log62)2 = (log63)2 +
log63log64 + (log62)2 = (log63)2 + 2log63log62 + (log62)2 = ...
26 kwi 22:48