matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dodawanie
kcr:
Czy mozna to jeszcze prosciej zapisac? 5
5
+5
5
=2*5
5
?
26 kwi 21:06
...:
50
26 kwi 21:40
kcr:
i don't think so
26 kwi 21:48
Trivial:
Można. 2*5
5
= 2*5*25
2
= 10*625 = 6250 Prościej się nie da.
27 kwi 00:46