NIerówność
Równina: Kolejna nierówność:
x
3+6x
2+11x+6>0
czy mozna skorzystać z tego że:
dzielniki 6, później znaleźć pierwiastek, tabelka Hornera i wyliczyć

Czy z tego sposobu mozna korzystać tylko przy równaniach?
26 kwi 20:46
ICSP: możesz
26 kwi 20:50
Równina: to obliczę i podam wynik a Wy mam nadzieje sprawdzicie
26 kwi 20:51
Równina: a
0=6 a
n=1
dzielniki 6: +/−1, +/−2, +/−3, +/−6
W(1)=14>0
W(2)=30>0
W(3)>0
W(6)>0
troche sie pogubiłam
26 kwi 20:57
ICSP: a ujemne ?
26 kwi 20:58
Równina: W(−1)=0
W(−2)=0
W(−3)=0
W(−6)=<0
Czy mozna to tak zapisywac
26 kwi 21:06
Równina: Help!
26 kwi 21:13
ICSP: no i masz trzy pierwiastki. Zapisz teraz wielomian w postaci iloczynowej i wróć do
rozwiązywania nierówności
26 kwi 21:29
Równina: W(x)=(x−1)(x−2)(x−3)
x=1 v x=2 v x=3
26 kwi 21:37
ICSP: źle
26 kwi 21:40
Równina: nie zorumiem za bardzo tego

mógłbyś rozpisac co mam robić?
26 kwi 21:44