matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wie
Natalia:
Dany jest wykres wielomianu W. a) odczytaj rozwiązanie rownania w(x)=0. b) wyznacz wszystkie liczby calkowite, ktore spelniaja nierownosc w(x)*(x2 − 16)≥ 0. c) podaj wzór tego wielomianu, wiedząc, ze st(w)=4 oraz w(0) =2
26 kwi 19:59