matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy i ciag
kot:
ciag (a
n
) okreslony jest wzorem a
n
=10 − log
2
n
5
, dla n ≥ 1. Zatem a)a
4
=−5 b) a
4
=0 c)a
4
=2 d)a
4
=4
26 kwi 19:13
Saizou :
a
4
=10−log
2
4
5
=10−log
2
2
10
=10−10=0
26 kwi 19:19