matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
sqiq:
mediana liczb −1,1,2,1,2,2,4,0 to
26 kwi 17:40
Godzio:
−1 0 1 1 2 2 2 4
1 + 2
= 1.5
2
26 kwi 17:50
pigor:
..., uporządkuj niemalejąco dane liczby, a więc tak : −1,0.1,
1,2
,2,2,4 , wtedy i
m
e
=
1
2
(
1+2
)=
1,5
− szukana mediana...
26 kwi 17:54