.
aa: sin liczby x ∊ (pi/2; pi) jest rozw rów.Oblicz tgx
25t
2−5t−6=0 po wyliczeniu delty wyszło mi
t
2 =0,6 <−wziąłem ten wyniki
z jedynki wyliczylem cos x=0,8
W odp mam −3/4
26 kwi 12:30
jikA:
A w II ćwiartce funkcja tangens jest dodatnia czy ujemna? To samo cosinus?
26 kwi 13:58
aa: to kiedy powinienem pamietac o zmianie znaku

Przy cos powinienem to uwzględnić już w jedynce
tryg? czy na koncu wyniku?
26 kwi 18:43
Bogdan:
(I ćw, II ćw, III ćw. IV ćw)
sinα (+ + − −)
cosα(+ − − +)
tgα (+ − + −)
ctgα (+ − + −)
26 kwi 19:03
aa: wiem wim, tylko mi chodzi kiedy zmienam ten znac? prz Tg na koncu, czy juz przy sinusie
powinienem zmienic i potrem jeszcze raz przy tangensie?
26 kwi 21:34